Κάλεσμα της ΓΣΕΕ για αποχή εργαζομένων και καταναλωτών από τα καταστήματα

Κάλεσμα της ΓΣΕΕ για αποχή εργαζομένων και καταναλωτών από τα καταστήματα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν την Κυριακή, 16 Ιουλίου, οπότε τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, στο πλαίσιο της εφαρμογής του θεσμοθετημένου ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο, απευθύνουν η ΓΣΕΕ και η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος).

Η εκστρατεία της ΓΣΕΕ και της ΕΕΚΕ ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεσή τους σε αυτήν την απόφαση, που, όπως υποστηρίζουν, αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στη βιωσιμότητα πλήθους μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της κυριακάτικης λειτουργίας τους.

Οι ΓΣΕΕ και ΕΕΚΕ υποστηρίζουν ότι από τους καταναλωτές δεν λείπουν οι ημέρες, αλλά τα χρήματα και πως ο ίδιος ο καταναλωτής μπορεί μόνο να ακυρώσει στην πράξη την «αναχρονιστική μεταρρύθμιση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, γυρνώντας την πλάτη σε όσους επιχειρήσουν να την εφαρμόσουν».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή