Απορρίφθηκε η αγωγή Π. Καμμένου κατά του Α. Πετρουλάκη

Απορρίφθηκε η αγωγή Π. Καμμένου κατά του Α. Πετρουλάκη

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε στο σύνολό της η αγωγή του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου κατά του σκιτσογράφου και δημοσιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη.

Η αγωγή αφορούσε άρθρο του Ανδρέα Πετρουλάκη που δημοσιεύθηκε στο Protagon το 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος, έχουν αρχίσει και του μοιάζουν», που θεωρήθηκε ως συκοφαντικό από τον υπουργό, ο οποίος έστρεψε αγωγή κατά του αρθρογράφου ζητώντας αρχικά ως αποζημίωση ύψους δύο εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε εξοντωτικό.

Την απόφαση σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Πετρουλάκης: «Είναι μια ωραία μέρα. Η αγωγή Καμμένου απορρίφθηκε στο σύνολό της».

Απορρίφθηκε η αγωγή Π. Καμμένου κατά του Α. Πετρουλάκη-1

Υπενθυμίζεται ότι η αγωγή του υπουργού κατά του γνωστού σκιτσογράφου, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από πολιτικά πρόσωπα (με αναρτήσεις τους ετάχθησαν υπέρ του Ανδρέα Πετρουλάκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Σταύρος Θεοδωράκης και άλλοι) υποστηρίζοντας την ελευθερία της έκφρασης και της γνώμης και αποδίδοντας στοχεύσεις φίμωσης του τύπου σε αγωγές  από πολιτικά πρόσωπα με ισχύ κατά εκπροςώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή