Σε πύρινο κλοιό η ορεινή Ζάκυνθος – εμπρησμό ερευνά η πυροσβεστική

Σε πύρινο κλοιό η ορεινή Ζάκυνθος – εμπρησμό ερευνά η πυροσβεστική

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνει στη Ζάκυνθο ώστε να ερευνήσει τα περιστατικά εκδήλωσης αγροτοδασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες στο νησί.

Την ίδια στιγμή, τεράστια πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται στις ορεινές περιοχές Αγίου Γεωργίου Κρημνών κοντά στην περιοχή του Ναυαγίου και συγκεκριμένα στη θέση «Βάρθες», ώστε να καταπολεμήσουν ακόμα μια πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης. 

Στο σημείο βρίσκονται 9 πυροσβεστικά οχήματα με 25 πυροσβέστες ενώ πρiν λίγη ώρα έφθασαν στην Ζάκυνθο ακόμα δύο πεζοπόρα τμήματα από την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρα με 18 άτομα.

Στις δυνάμεις κατάσβεσης προστέθηκαν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από την Κεφαλονιά, 3 αεροσκάφη Canadair ενώ αναμένονται ακόμα 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που σε δασική έκταση στην περιοχή Εξωχώρι Μεσσηνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Καναντέρ», πέντε αεροπλάνα τύπου «Πετζετέλ» και ένα ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή