ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων για το περιστατικό έμφυλης βίας στο Καλλιμάρμαρο

kallimarmaro1-thumb-large

Την αγανάκτηση, τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο, το οποίο έκτοτε αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμα του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη σύντροφο του. Ένας άνθρωπος που φέρεται έτσι μπροστά σε τόσο κόσμο, τι είναι ικανός να κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για μια «κοινωνία που όχι μόνο δεν είχε τα ανακλαστικά να προστατέψει τη γυναίκα, αλλά στη συνέχεια αναλώθηκε σε ενέργειες που τελικά όχι μόνο επαναθυματοποιούν τη γυναίκα αλλά ακόμα και την ενοχοποιούν για το έγκλημα που η ίδια υφίσταται».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει δημιουργήσει ένα πανελλαδικό υποστηρικτικό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων για τις γυναίκες που βιώνουν την έμφυλη βία στην καθημερινότητα τους,στο μαζί με την Τηλεφωνική Γραμμή υποστήριξης 15900, ειδικευμένοι σύμβουλοι τις βοηθούν να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να αποφασίσουν οι ίδιες πως θέλουν να ζήσουν.

«Άλλωστε, η ΓΓΙΦ με συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης απευθύνεται στην κοινωνία με στόχο την ανατροπή των σεξιστικών στερεοτύπων που αναπαράγουν ανισότητα και βία», προσθέτει η ανακοίνωση, τονίζοντας την ανάγκη «για μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης για όλους, γυναίκες και άντρες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα».