Πρωτοφανείς βανδαλισμοί σε καταστήματα στην Ερμού μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την Ηριάννα

Πρωτοφανείς βανδαλισμοί σε καταστήματα στην Ερμού μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την Ηριάννα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν σε περισσότερα από 67 καταστήματα επί της οδού Ερμου, αντιεξουσιαστές το βράδυ της Δευτέρας.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών έσπασε βιτρίνες και εισόδους αρκετών καταστημάτων καθώς και δύο ATM κοντά στον σταθμό Μοναστηράκι αλλά και κατά μήκος του πιο εμπορικού δρόμου της Αθήνας.

Πρωτοφανείς βανδαλισμοί σε καταστήματα στην Ερμού μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την Ηριάννα-1

Είχε προηγηθεί πορεία διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών για την απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της 29χρονης Ηριάννας. Ειδικότερα, περίπου 150 άτομα βγήκαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους. Το ίδιο συνέβη στη συνέχεια και στην οδό Ιπποκράτους, όπου μετέβησαν πεζή, πριν επιτεθούν με πέτρες κατά αστυνομικών, στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Και ενώ η αστυνομία είχε ενδείξεις ότι η βραδινή πορεία θα ήταν υψηλού κινδύνου, επέτρεψε σε ομάδα αναρχικών να προχωρήσουν σε εκτεταμένες φθορές στην οδό Ερμού και δεν κατάφερε να αποτρέψει τα επεισόδια παρά μόνο όταν η πορεία έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και αφού οι αντιεξουσιαστές είχαν ολοκληρώσει το καταστροφικό τους έργο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δεκατέσσερις προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής και ένας εξ αυτών συνελήφθη για κατοχή μικροποσότητας χασίς. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι ομάδα αντιεξουσιαστών αποτελούμενη από περίπου 150-200 άτομα είχε συγκεντρωθεί γύρω στις εννιά το βράδυ στο Μοναστηράκι και ανεβαίνοντας την οδό Ερμού προχώρησε στους απίστευτους βανδαλισμούς.

Πρωτοφανείς βανδαλισμοί σε καταστήματα στην Ερμού μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την Ηριάννα-2

Οταν οι αντιεξουσιαστές έφτασαν στο ύψος του υπουργείου Οικονομικών άρχισαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο.

Οι άνδρες της αστυνομίας απώθησαν τους αντιεξουσιαστές κάνοντας χρήση χημικών και έτσι οι τελευταίοι σκόρπισαν στα γύρω στενά.

Πρωτοφανείς βανδαλισμοί σε καταστήματα στην Ερμού μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την Ηριάννα-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή