Ιερά Σύνοδος: Ο «πατήρ Κλεομένης» ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία

Ιερά Σύνοδος: Ο «πατήρ Κλεομένης» ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος «ουδεμία σχέση» έχει με τον αποκαλούμενο «πατήρ Κλεομένη», εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο, στα οποία εικονίζεται ο πατήρ Κλεομένης να βανδαλίζει μνημεία και αγάλματα. Με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά, η Ιερά Σύνοδος αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται "πατήρ Κλεομένης" και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή