ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμίνης: Η αστυνομία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα φαινόμενα βίας

kaminis3

«Στην Αθήνα απλώνεται σιγά-σιγά μια σκιά φόβου» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, στον απόηχο των βανδαλισμών 64 καταστημάτων στην Ερμού. Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε μάλιστα ότι «η αστυνομία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στα φαινόμενα βίας εκφράζοντας αμφιβολίες «αν υπάρχει και πολιτική βούληση σε κυβέρνηση και τμήμα της αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη όταν οι συνδικαλιστές εμποδίζουν να ανοίξουν τα μαγαζιά την Κυριακή και οι μπαχαλάκηδες δρουν ανεξέλεγκτα, υπάρχει θέμα τήρησης της νομιμότητας. «Ο εθισμός στην ανομία υπονομεύει τη Δημοκρατία» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

«Είχαν ανοίξει καινούργια καταστήματα στην Ερμού, η πόλη έχει αρχίσει σιγά – σιγά να συνέρχεται, να παίρνει μια ανάσα από την κρίση και συμβαίνουν αυτά τα πράγματα… Έσπασαν τον ελληνοαυστραλό στο ξύλο επειδή ψώνιζε Κυριακή» σχολίασε ακόμα.

Όπως επισήμανε ο Γιώργος Καμίνης, «η βία είναι βία, και πρέπει να κινητοποιηθεί η νομοθετική εξουσία (…) είναι τελείως εσφαλμένο να πιάνουμε και να αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτό το πράγμα θα το πληρώσουμε όλοι» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί η βία.