Τέσσερα εκατ. ευρώ σε εισφορές καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τέσσερα εκατ. ευρώ σε εισφορές καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, σε σχετική συνέντευξη Τύπου σήμερα στην Αθήνα, «πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια, όπου μεγαλώνουν εκατοντάδες παιδιά, και τέλη κυκλοφορίας για 100 εξειδικευμένα οχήματα και κινητές ιατρικές μονάδες που συμβάλουν στην άμεση διαχείριση και κάλυψη κάθε ανάγκης των παιδιών. Αν δεν πληρώναμε αυτούς τους φόρους θα μπορούσαμε να στηρίξουμε επιπλέον 30.000 παιδιά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους και να ζητήσουν από το υπουργείο Οικονομικών την εξαίρεσή τους.

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 το «Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε 60.543 παιδιά. Συγκεκριμένα, υποστηρίχθηκαν 27.641 παιδιά-θύματα βίας, 16.189 παιδιά για ζητήματα υγείας (προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, διακομιδές νεογνών και παιδιών και υποστήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας) και 836 θύματα εξαφάνισης. Επίσης, στηρίχθηκαν 13.728 παιδιά σε κατάσταση φτώχειας με είδη πρώτης ανάγκης, ιατρική, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, εκ των οποίων 4.558 ήταν παιδιά προσφύγων και μεταναστών σε 16 δομές φιλοξενίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή