Καταδίκη επεισοδίων στο Παν. Θεσσαλίας

Καταδίκη επεισοδίων στο Παν. Θεσσαλίας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα καταδικάσει τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας; Υστερα από τέτοια επεισόδια, η αστυνομία θα χρειάζεται ειδική άδεια για να επέμβει; Τα ερωτήματα αυτά θέτει, επί της ουσίας, ο Τομέας Παιδείας του Ποταμιού σε μια ανακοίνωση με σκωπτικό ύφος προς τον υπουργό.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι, αφού περιγράφει τα γεγονότα –«οι γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες των πανεπιστημίων προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού που αφορούσε ένα κομβικό έργο για το Παν. Θεσσαλίας, εισβάλλοντας σε γραφεία του πανεπιστημίου, σκίζοντας έγγραφα και τραυματίζοντας ελαφρά μια υπάλληλο»–, προσθέτει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εμποδίζεται η αξιοποίηση της περιουσίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο στη σημερινή εποχή της έντονης κρατικής υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ) από συγκεκριμένες ομάδες, που είχαν βολευτεί σε ένα συγκεκριμένο καθεστώς ανοχής και ανομίας, εις βάρος όμως των συμφερόντων της πανεπιστημιακής κοινότητας». Στο πλαίσιο της κριτικής του στον κ. Γαβρόγλου, το Ποτάμι τονίζει: «Κατ’ αρχάς περιμένουμε από τον υπουργό Παιδείας να καταδικάσει την εν λόγω ενέργεια, εκτός και αν και ο ίδιος είναι στη γραμμή του κ. Τόσκα περί ακόμη ενός μεμονωμένου γεγονότος. Επίσης καλούμε τον κ. Γαβρόγλου τουλάχιστον να επαναφέρει την προηγούμενη διάταξη στο προς κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να προβλέπεται η αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας, όχι μόνο σε κακουργήματα και εγκλήματα κατά της ζωής, αλλά και σε πλημμελήματα». Πρόκειται για τη ρύθμιση που υπάρχει στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, βάσει της οποίας σε περίπτωση τέλεσης πλημμελήματος εντός των ΑΕΙ, το πρυτανικό συμβούλιο είναι αρμόδιο για να καλέσει την αστυνομία να επέμβει. Βεβαίως, η λήψη μιας τέτοιας απόφασης απαιτεί χρόνο, παρότι σε τέτοιες περιπτώσεις για να είναι αποτελεσματική η επέμβαση, πρέπει να γίνει άμεσα. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, το Ποτάμι αναφέρει: «Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την επίσημη άποψη του υπουργείου για το θέμα: αν δηλαδή μετά από τέτοια επεισόδια η αστυνομία θα χρειάζεται ειδική άδεια για να επέμβει».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή