Γενέθλια με «αιχμές» για το νοσοκομείο Θήρας

Γενέθλια με «αιχμές» για το νοσοκομείο Θήρας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευθείες βολές κατά των υπουργών Υγείας της Νέας Δημοκρατίας γιόρτασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τα πρώτα «γενέθλια» του γενικού νοσοκομείου Θήρας.

Με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του νοσοκομείου που συμπληρώθηκε την περασμένη Τρίτη, εκδόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού κ. Πολάκη, στην οποία παρατίθενται επίσημα λειτουργικά στοιχεία του νοσοκομείου και –πρωτίστως– γίνεται μια ιστορική αναδρομή «ώστε να ενημερωθούν και οι πολίτες της χώρας για τα 40 κύματα από τα οποία πέρασε το Γ.Ν. Θήρας, μέχρι να λειτουργήσει ως δημόσιο νοσοκομείο».

Στην ανακοίνωση ο κ. Πολάκης κατηγορεί τους πρώην υπουργούς Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη ότι δεν ήθελαν τη λειτουργία του Γ.Ν. Θήρας στο πλαίσιο του ΕΣΥ και προώθησαν την πώλησή του, ενώ αναφορά κάνει και στον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα που από τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον Μάιο 2014 αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας, την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την πώληση του νοσοκομείου σε ιδιώτες. «Για καλή τύχη του Γ.Ν. Θήρας και των Σαντορινιών, τον Γενάρη του 2015 η Νέα Δημοκρατία έχασε τις εκλογές και οι αποφάσεις της για ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου ακυρώθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που σε αυτό το σημείο θύμισε περισσότερο κομματικό έγγραφο και λιγότερο επίσημο δελτίο Τύπου υπουργείου.

Για την ουσία, από τις 18/07/2016 έως τις 17/07/2017 στο νοσοκομείο Θήρας πραγματοποιήθηκαν 27.177 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, 23.705 επισκέψεις στα επείγοντα, 828 εισαγωγές για νοσηλεία, 589 εισαγωγές για βραχεία νοσηλεία, 22 εισαγωγές στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, 2.662 επεμβάσεις στο σηπτικό χειρουργείο και 162 στο άσηπτο, 31 τοκετοί και 1.608 συνεδρίες φυσικοθεραπείας. Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο, ο οποίος θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες αφότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και εκπαίδευσης προσωπικού, ενώ σύντομα το νοσοκομείο θα εφοδιαστεί και με λαπαροσκοπικό πύργο.

Ο κ. Πολάκης κάνει έμμεση έκκληση στις τοπικές αρχές να λύσουν το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, πολλοί εκ των οποίων διαμένουν αναγκαστικά στο πρώην Κέντρο Υγείας. Οπως αναφέρει, «δεδομένη θα έπρεπε να θεωρείται και η στήριξη από τις τοπικές αρχές των ανθρώπων που καθημερινά παλεύουν εντός του νοσοκομείου για να παρέχουν υψηλής ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες, όσο αφορά το θέμα της στέγασής τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή