Ενα διαφορετικό θερινό σινεμά με «αιθουσάρχη» τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζ. Πάιατ

Ενα διαφορετικό θερινό σινεμά με «αιθουσάρχη» τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζ. Πάιατ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μυρωδιά από λαχταριστά ποπ κορν και χοτ ντογκ, έφτανε σχεδόν μέχρι το φυλάκιο στην είσοδο του Jefferson House, την κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή με τον δροσερό περιβάλλοντα χώρο. Στο κατώφλι, ο κ. Τζέφρι Πάιατ με τη σύζυγό του Μέρι υποδέχονταν τους προσκεκλημένους σε μια πολύ ειδική βραδιά: για μερικές ώρες το σπίτι τους μετατράπηκε –προχθές– σε υπαίθρια κινηματογραφική αίθουσα για φίλους και γνωστούς. Η πρωτότυπη ιδέα ανήκει στον διπλωμάτη που αγάπησε τα θερινά της Αθήνας ήδη από την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας και τώρα που εγκαταστάθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον πολύ όμορφο κήπο του γι’ αυτόν τον σκοπό.

Με καταγωγή από την Καλιφόρνια, ο κ. Πάιατ είναι πάντοτε προσηνής, προικισμένος με όλες τις αρετές του φιλόξενου και χαλαρού οικοδεσπότη, που κάνουν τους καλεσμένους να αισθάνονται αμέσως άνετα. Εξαιρετικά διαβασμένος και ενημερωμένος, δεν παρέλειψε να μας πει πως η ταινία που επέλεξε δεν είναι τυχαία. Το «Bottle Shock» του 2008 με πρωταγωνιστή τον Αλαν Ρίκμαν αναφέρεται στην περίφημη Napa Valley της πατρίδας του, όπου χτυπάει η καρδιά της αμερικανικής παραγωγής οίνου. «Μόλις δείτε μερικά πλάνα θα το συγκρίνετε και με τα υπέροχα τοπία της Νεμέας, εκεί όπου φτιάχνετε και εσείς καταπληκτικό κρασί» είπε λίγο προτού ξεκινήσει το φιλμ. Ο Αμερικανός πρέσβης έχει ήδη επισκεφθεί πολλά μέρη της Ελλάδος, καθώς είναι λάτρης των σπορ και αγαπά τη φύση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάιατ προσφέρει στους φίλους της πρεσβείας μια προβολή κάτω από τα αθηναϊκά άστρα. Πριν από λίγο καιρό είχε επιλέξει το La La Land, το μιούζικαλ που δοξάζει το Λος Αντζελες και την Καλιφόρνια. Τότε, οι καρέκλες είχαν τοποθετηθεί στο γρασίδι αλλά προχθές –υπό τον φόβο της βροχής– μεταφερθήκαμε στη στεγασμένη βεράντα. Αξίζει να αναφερθεί –όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο πρέσβης– ότι ακόμα και οι μπίρες και τα κρασιά που συνόδευσαν τις νοστιμότατες πίτσες και τα λοιπά εδέσματα ήταν και αυτά από την Καλιφόρνια. Πλήθος φίλων ανταποκρίθηκε στο προχθεσινό κάλεσμα, με εκπροσώπους του διπλωματικού κόσμου, πολιτιστικών ιδρυμάτων και μέλη από την κοινότητα των Ελληνοαμερικανών και όχι μόνον. Θα ακολουθήσει μία ακόμα κινηματογραφική βραδιά τον Σεπτέμβριο, την οποία περιμένουμε με ανυπομονησία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή