ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρύθμιση για την κάλυψη δικαστικών εξόδων του Γεωργίου

rythmisi-gia-tin-kalypsi-dikastikon-exodon-toy-georgioy-2201040

Διάταξη με την οποία προβλέπεται ότι η ΕΛΣΤΑΤ αναλαμβάνει όλα τα νομικά και δικαστικά έξοδα για στελέχη της τα οποία αντιμετωπίζουν διώξεις, συμπεριλήφθη σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, μια ημέρα μετά τη νέα αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον πρώην πρόεδρο της Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου.

Πρόκειται, ειδικότερα, για το άρθρο 45 του νομοσχεδίου με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις».

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων σε αυτό, τα εν λόγω έξοδα θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΕΛΣΤΑΤ και προβλέπεται επιστροφή τους μόνο σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης τους.

Σημειώνεται ότι οι θεσμοί είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο ενόψει τους κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης το θέμα κάλυψης των δικαστικών εξόδων στελεχών της Στατιστικής Υπηρεσίας που ενεπλάκησαν σε περιπέτειες λόγω της άσκησης των καθηκόντων τους, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Αλλωστε, σε σημερινή παρέμβασή της μέσω του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, η Κομισιόν παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχαν κάνει για το θέμα πέρυσι τρεις επίτροποι, ο Π. Μοσκοβισί, Μ. Τίσεν και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Β. Ντομπρόφσκις, οι οποίοι είχαν τονίσει πως για την Επιτροπή και την Eurostat «είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης το 2010-2015 είναι απολύτως αξιόπιστα και με ακριβή τρόπο αναφέρθηκαν στην Eurostat».

rythmisi-gia-tin-kalypsi-dikastikon-exodon-toy-georgioy0

rythmisi-gia-tin-kalypsi-dikastikon-exodon-toy-georgioy2