«Αντεπίθεση» ΠΟΕΔΗΝ σε Πολάκη για το Γ.Ν. Θήρας

«Αντεπίθεση» ΠΟΕΔΗΝ σε Πολάκη για το Γ.Ν. Θήρας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία αναφορά προς την Εισαγγελία Νάξου στην οποία περιγράφεται η υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων επιχείρησε χθες να χαλάσει τη «γιορτή» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νοσοκομείου. Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του κ. Πολάκη για τα πρώτα γενέθλια του Γ. Ν. Θήρας, η ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν όσοι εργάζονται σε αυτό, ενώ επιτίθεται άλλη μία φορά στον αναπληρωτή υπουργό για την παραχώρηση του νοσοκομείου στην ΑΕΜΥ που λειτουργεί με καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας. Οπως αναφέρει, «περισσότερο Θάτσερ, παρά σοβιετοποίηση θυμίζουν οι πρακτικές Πολάκη».

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «το Νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργεί ουσιαστικά ως Κέντρο Υγείας καθότι η στελέχωση είναι τραγική και μόνο το κτίριο θυμίζει δευτεροβάθμιο νοσοκομείο». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο ακόμα και σε βασικές ειδικότητες αφού διαθέτει έναν παθολόγο διευθυντή γιατρό ΕΣΥ, έναν γενικό γιατρό διευθυντή γιατρό ΕΣΥ, έναν καρδιολόγο, δύο χειρουργούς, έναν παιδίατρο και δύο ορθοπεδικούς, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται εύκολα οι εφημερίες. Αν και δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, δεν έχει οφθαλμίατρο, δερματολόγο, ογκολόγο και νεφρολόγο. «Διαθέτει έναν ΩΡΛ, χωρίς μηχανήματα και χωρίς στέγη που είναι έτοιμος να παραιτηθεί», σημειώνει η Ομοσπονδία και προσθέτει «οι γιατροί έρχονται και φεύγουν, παραιτούνται λόγω των συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στέγης». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Κέντρο Υγείας, το οποίο έκλεισε με την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου, έχει μετατραπεί σε κοινόβιο 40 εργαζομένων. Για το πρόβλημα της υποστελέχωσης, οι γιατροί του νοσοκομείου είχαν καταθέσει, τον περασμένο Μάρτιο, στην Εισαγγελία Νάξου υπόμνημα, ζητώντας εισαγγελική έρευνα. Χθες, έγινε νέα «κρούση» για το ζήτημα αυτό στην Εισαγγελία, από την Ομοσπονδία. Η ΠΟΕΔΗΝ σε αναφορά της προς την εισαγγελέα αναφέρει ότι «η λειτουργία του νοσοκομείου ως και οι εφημερίες αυτού καθίστανται ανασφαλείς και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών και των γιατρών», και την καλεί να επισπεύσει την προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν. Εν τω μεταξύ, στην «καρατόμηση» του διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας Ν. Κοτοπούλη προχωρεί το υπουργείο Υγείας. Οπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των διοικητών των νοσοκομείων, που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, η ηγεσία του υπουργείου κάλεσε για εξηγήσεις τον διοικητή του νοσοκομείου, «καθώς έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Παύση διοικητή

Οι εξηγήσεις κρίθηκαν ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να δρομολογηθεί η παύση του διοικητή από τα καθήκοντά του. Προσωρινά και μέχρι το πέρας της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης, στο «τιμόνι» του Νοσοκομείου Φλώρινας θα τεθεί διοικητής άλλου νοσοκομείου της αρμόδιας 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή