Επίθεση «Ρουβίκωνα» με βαριοπούλες στου Ζωγράφου

Επίθεση «Ρουβίκωνα» με βαριοπούλες στου Ζωγράφου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε χθες νωρίς το πρωί η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας». Στις 6.15 π.μ., περίπου δέκα μέλη της ομάδας προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη του δημαρχείου Ζωγράφου: έριξαν κόκκινη μπογιά στους τοίχους και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου. Κατά τη διαφυγή τους, πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα για την υπόθεση θανάτου της 62χρονης Ντανιέλας Πρελορέντζου, η οποία εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου. Λίγη ώρα αργότερα, τα μέλη της ομάδας ανήρτησαν κείμενο-προκήρυξη στο Athens Indymedia για την καταδρομική επίθεση. «Επιτεθήκαμε στο δημαρχείο Ζωγράφου, επιστρέφοντας ένα μικρό μερίδιο από τη βία και την τρομοκρατία που άσκησαν στους εργαζόμενους η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη – Βλάχου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σταύρος Αρμπιλιάς και οι λοιποί “υπεύθυνοι”», έγραψαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Επίσης ανήρτησαν βίντεο περίπου ενός λεπτού στο οποίο εμφανίζονται πέντε με έξι άτομα να πετούν μπογιές στην πρόσοψη του δημαρχείου και με βαριοπούλες να σπάνε τα τζάμια του ισογείου του δημαρχείου, αλλά και του πρώτου ορόφου.

Μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν εισβάλει στο δημαρχείο Ζωγράφου και στις 6 Ιουλίου, αμέσως μετά τον θάνατο της 62χρονης Ντανιέλας Πρελορέντζου. Είχαν πετάξει φυλλάδια που έγραφαν «Ο Δήμος Ζωγράφου δολοφονεί», «Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι για τα σκουπίδια» και είχαν φωνάξει συνθήματα όπως «Σκοτώσατε μια γυναίκα, αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο».

Μόλις προχθές τα μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν εισβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδας και είχαν πετάξει επίσης φυλλάδια με υβριστικό περιεχόμενο, ενώ συχνές είναι οι «παρεμβάσεις» που επιχειρούν.

Μέσα στους τελευταίους μήνες πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (14/6) «ενάντια στις γαλέρες της τουριστικής βιομηχανίας», ενώ πέταξαν και φυλλάδια με υβριστικό περιεχόμενο στον «Ευαγγελισμό» (30/5), την περίοδο κατά την οποία στο νοσοκομείο νοσηλευόταν ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος είχε υπάρξει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Επίσης, εισέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (26/4), όπου πέταξαν φυλλάδια, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φυλλάδια στα «Mikel» της Ν. Φιλαδέλφειας (8/4), διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο εργαζόμενου στο ντελίβερι της εταιρείας σε τροχαίο δυστύχημα, εν ώρα εργασίας, εισέβαλαν στο δημαρχείο της Αθήνας (5/4) και πέταξαν φυλλάδια υπέρ των καταλήψεων, προσπάθησαν να εισβάλουν στο Μέγαρο Μαξίμου (1/4) για να διαμαρτυρηθούν κατά των μνημονίων, επιτέθηκαν σε γραφεία εταιρείας είσπραξης κοινοχρήστων (22/3), στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ (19/3), κατέλαβαν την κοσμητεία της Νομικής (15/3), έκαναν έφοδο σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Σόλωνος (1/3) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή