ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαζάχος: Σε υποθαλάσσιο ρήγμα ο σεισμός – Μετακίνησε τον θαλάσσιο πυθμένα

kos1-thumb-large--3

«Ο σεισμός αυτός έγινε σε ένα πολύ μεγάλο ρήγμα που υπάρχει παράλληλα με τις νότιες ακτές της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, είναι υποθαλάσσιο το ρήγμα, μετακίνησε τον θαλάσσιο πυθμένα» υποστήριξε ο σεισμολόγος κ. Παπαζάνος μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Παράλληλα υποστήριξε πως «για το επόμενο διάστημα σημαντική μετασεισμική ακολουθία σίγουρα θα έχουμε με σεισμούς που θα πλησιάζουν και το μέγεθος του 6, 5,8…μετασεισμούς οι οποίοι άμα γίνουν στο ρήγμα πιο κοντά στο νησί μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις» και αυτό συνέστησε προσοχή.

«Άρα όπως λέμε και στις άλλες περιπτώσεις σε καμία περίπτωση κτίρια που έχουν εμφανίσει οποιαδήποτε αστοχία δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούνε είτε ως κύριες κατοικίες είτε ως τουριστικά καταλύματα προτού ελέγχουν από τα συνεργία των μηχανικών που θα πάνε στην περιοχή».
Για το τσουνάμι υποστήριξε πως αν και ήτανε μικρό, επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις από μετασεισμούς μπορεί σπάνια αλλά συμβαίνει αρκετά στον ελληνικό χώρο να έχουμε τοπικά σημαντικά τσουνάμι ,άμα νιώθουμε κάποια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση και είμαστε δίπλα στην παραλία θα πρέπει να απομακρυνθούμε.