ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μηνυτήρια αναφορά Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τις καταστροφές στην Ερμού

minytiria-anafora-dimoy-kai-emporikoy-syllogoy-athinon-gia-tis-katastrofes-stin-ermoy-2201632

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις πρόσφατες καταστροφές καταστημάτων στην οδό Ερμού κατέθεσαν στην Εισαγγελία της Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Καμίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος να καταθέσουν εξ ονόματος των 67 καταστηματαρχών αγωγή σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών, διεκδικώντας από το κράτος τις αποζημιώσεις για τη λεηλασία των επιχειρήσεων (δείτε το βίντεο).

«Υπάρχει η δυνατότητα αποζημιώσης και μέσα από την αστική ευθύνη του Δημοσίου», δήλωσε ο κ.Καμίνης. «Να καταθέσουμε αγωγή αποζημιώσεως και εξ´ονόματος των καταστηματαρχών σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών. Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του και όταν αυτή την υποχρέωση την αθετεί τότε υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση».

Τα εμπορικά καταστήματα «χτυπήθηκαν» από ομάδες αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν στην πορεία συμπαράστασης για την Ηριάννα, μετά την απόφαση για τη μη αποφυλάκιση της.

«Θα αναζητηθούν ευθύνες απ όπου κι αν προέρχονται», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σταύρος Καφούνης. «Είναι ένα μήνυμα προς την κοινωνία αυτό. Να σταματήσουμε να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα εν τη γενέσει του».