Μέτρα του ΟΓΑ για τη στήριξη της Λέσβου

Μέτρα του ΟΓΑ για τη στήριξη της Λέσβου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειδικά μέτρα που ο διοικητής του ΟΓΑ, Στέλιος Πλιάκης, εκτιμά στην «Κ» ότι θα επιφέρουν στην τοπική οικονομία της Λέσβου 2 εκατ. ευρώ, αποφάσισε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων μέσω της Αγροτικής Εστίας για το 2017. Εως σήμερα, Τρίτη, καλούνται 6.500 αγρότες, ασφαλισμένοι ή συνταξιούχοι, της Λέσβου να κάνουν αίτηση στο ΚΕΠ για τα δελτία κοινωνικού τουρισμού. «Ουσιαστικά από 900 δελτία που αναλογούσαν στη Λέσβο, λόγω του σεισμού και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πληγέντες αποφασίσαμε να τα επταπλασιάσουμε σε 6.500» προσθέτει ο κ. Πλιάκης.

Επίσης, ο ΟΓΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού, αποφάσισε να ελέγξει κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις για οικογενειακά επιδόματα και ανασφάλιστους υπερήλικες από τις σεισμόπληκτες περιοχές, καθώς και να χορηγήσει σε όλες τις πολύτεκνες αγρότισσες (με τέσσερα παιδιά) του νομού Λέσβου προσαύξηση 50% στο εφάπαξ βοήθημα που δικαιούνται από τον ΛΑΕ (1.500 ευρώ αντί για 1.000 ευρώ).

Επιπροσθέτως, για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού ανά την Ελλάδα, αυξάνει τις διανυκτερεύσεις από πέντε σε 10 για όλους όσοι επιλέξουν ως προορισμό την Λέσβο, αλλά και για τους κατοίκους- δικαιούχους από τη Λέσβο που θα κινηθούν εντός του νησιού. Για τους πρώτους επιδοτεί και τα ναύλα μετακίνησης με 50 ευρώ το άτομο και 25 ευρώ το μειωμένο. Ακόμα αποφάσισε να διαθέσει σε όλους τους δικαιούχους αγρότες του νομού Λέσβου, που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, δωρεάν βιβλία (αξίας 20 ευρώ/δικαιούχο) μέχρι και 8/5/2018. Επισημαίνεται ότι συμπεριλαμβάνονται και κάθε είδους σχολικά βοηθήματα.

Προθεσμία διάθεσης των καταλυμάτων τους έως σήμερα, Τρίτη, έχουν και οι ξενοδόχοι του νησιού. Για ένα ζευγάρι δικαιούχων που θα έρθει στη Λέσβο και θα μείνει σε ένα δίκλινο, ο επιχειρηματίας (με ξενοδοχείο 3 αστέρων) επιδοτείται με 540 ευρώ συνολικά (2 άτομα – 10 διανυκτερεύσεις). Για ένα ζευγάρι με 2 παιδιά άνω των 5 ετών ο επιχειρηματίας (με ξενοδοχείο 4 αστέρων) επιδοτείται με 1.280 ευρώ συνολικά (4 άτομα – 10 διανυκτερεύσεις). Μάλιστα, η διάθεση των καταλυμάτων δεν είναι μόνο για τη θερινή περίοδο, αλλά προσφέρεται έως τον Μάιο του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή