Στους ημιτελικούς διαγωνισμού της Microsoft το «OsteoMentor» του ΑΠΘ

Στους ημιτελικούς διαγωνισμού της Microsoft το «OsteoMentor» του ΑΠΘ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΑΤΛ – ΗΠΑ. Στην 10αδα των ημιτελικών του διαγωνισμού Imagine Cup 2017 της Microsoft πέρασε η ελληνική ομάδα «OsteoMentor» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την καινοτόμα εφαρμογή της για τους ασθενείς με οστεοπόρωση.

Η «OsteoMentor» που αποτελείται από τους φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Θεόφιλο Σπύρου, Ζαφείρη Μπάμπο και Γιώργο Τσουμαλή με μέντορα τον καθηγητή του τμήματος Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη θα διαγωνιστεί σε λίγες ώρες για μια θέση στις τέσσερις ομάδες του μεγάλου τελικού. 

Η καινοτόμος εφαρμογή βοηθά τους ασθενείς να τηρήσουν το πρόγραμμα ασκήσεων, διατροφής και φαρμακευτικής αγωγής που τους έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός τους με την πολύτιμη βοήθεια ενός εικονικού προπονητή. Ο βοηθός τους, ο «OsteoMentor», γίνεται ο «μέντορας» των οστών τους και μέσω κινητού, τάμπλετ ή έξυπνου ρολογιού, τους υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την οστεοπόρωση. 

Για την ανάπτυξη της εφαρμογής η ομάδα των φοιτητών χρησιμοποίησε τεχνολογίες φωνητικής αλληλεπίδρασης, εργαλεία της Microsoft, λειτουργίες συναισθηματικής ευφυΐας και τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε ο «OsteoMentor» όχι μόνο να «μιλάει» με τον χρήστη αλλά να «επικοινωνεί» και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό ρεπορτάζ της «Κ»: Εικονικός προπονητής ατόμων με οστεοπόρωση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή