Αγνωστοι έσπασαν τα ακυρωτικά στο σταθμό ΗΣΑΠ του Περισσού

Αγνωστοι έσπασαν τα ακυρωτικά στο σταθμό ΗΣΑΠ του Περισσού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα αγνώστων εισέβαλε στις 12.10, τα μεσάνυχτα στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό και με βαριοπούλες και ρόπαλα έσπασε έξι ακυρωτικά μηχανήματα και δύο αυτόματους πωλητές.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, μια γυναίκα πλησίασε τον φύλακα του σταθμού ζητώντας του να μην αντιδράσει ενώ η ομάδα, των περίπου 10 ατόμων, έσπαγε τα ακυρωτικά.

Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διέφυγαν προτού φτάσει η αστυνομία.

Το  περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά βανδαλισμών  σε σταθμούς του μετρό και σε λεωφορεία.

Στόχος των δραστών, είναι συνήθως ο νέος, υπερσύγχρονος εξοπλισμός, που έδω και μήνες έχει τοποθετηθεί προκειμένου να εξυπηρετήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο οποίος έχει ήδη επιδιορθωθεί πολλάκις, πριν ακόμη τεθεί σε λειτουργία.

Πριν από λίγες ημέρες, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ταυτοποίησε τρεις νεαρούς αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν σε καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων και  εχουν και στο παρελθόν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, δηλαδή φθορές, εμπρησμούς και επιθέσεις κατά αστυνομικών. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι τρεις συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών, που το βράδυ της 2ας Μαΐου προκάλεσαν φθορές σε επτά ακυρωτικά μηχανήματα και δύο αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια.

Η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στα ίχνη τους ανατρέχοντας αρχικά στα βίντεο από τις κάμερες που λειτουργούν στον σταθμό της Ομόνοιας. Από την επεξεργασία του οπτικού υλικού, διεπίστωσαν ότι οι φερόμενοι ως δράστες είχαν πάει στον σταθμό χρησιμοποιώντας το μετρό. Πολύ λογικά, οι αστυνομικοί ζήτησαν και επεξεργάστηκαν το οπτικό υλικό από τους υπολοίπους σταθμούς του δικτύου. Ετσι, διεπίστωσαν ότι οι νεαροί είχαν επιβιβαστεί στο τρένο από τον σταθμό των Σεπολίων, όπου φυσικά δεν είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή