Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, έρευνα για τα αίτια συντριβής

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, έρευνα για τα αίτια συντριβής

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, που είχε χαθεί από το ραντάρ το βράδυ της Τετάρτης στον αρχαιολογικό χώρο Αργισσας στην περιοχή Δένδρα. Και οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό βρέθηκαν νεκροί, δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.

Πρόκειται για τον 43χρονο επιχειρηματία –και ιδιοκτήτη του αεροσκάφους– Διονύση Τσεκούρα και τον 34χρονο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Νικόλαο Γρηγορίου, ο οποίος υπηρετούσε στην Καλαμάτα. Οι δύο επιβαίνοντες ήταν φίλοι και συντοπίτες και κατάγονταν από την Αμφιλοχία.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας, Χρήστο Λυτάρης, το αεροσκάφος επρόκειτο να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης. Υστερα από περίπου μία ώρα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε 24 άνδρες και 10 οχήματα και μαζί με δυνάμεις της αστυνομίας και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Η επιχείρηση εντοπισμού του, όμως, ήταν δύσκολη λόγω της νύχτας, του μικρού μεγέθους του αεροσκάφους και της μεγάλης έκτασης που έπρεπε να ερευνηθεί. Τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους της Αερολέσχης με τους δύο έμπειρους επιβαίνοντες είναι προς το παρόν άγνωστα. Εικάζεται, ωστόσο, ότι επειδή το αεροσκάφος φαίνεται να κατέπεσε κοντά στην αερολέσχη και δίπλα σε ένα ποτάμι, που είναι παράλληλο με τον διάδρομο προσγείωσης, δεν αποκλείεται η μορφολογία του εδάφους να «μπέρδεψε» τον πιλότο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αερολέσχης, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από την 110η Πτέρυγα Μάχης προς το πλήρωμα χωρίς καμία απάντηση. Τα συντρίμμια παραμένουν στο σημείο του ατυχήματος και διερευνώνται από κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, ενώ οι σοροί των δύο επιβαινόντων, απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου διεξήχθη νεκροψία-νεκροτομή.

Η κηδεία του Διονύση Τσεκούρα τελέστηκε χθες το απόγευμα από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή