Ανοίγει και πάλι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω

Ανοίγει και πάλι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισκέψιμο‭ θα είναι ‬και‭ ‬‬πάλι‭ για‭ ‬‬το ‬κοινό‭ ‬από‭ το ‬Σάββατο‭ ‬(29‭ ‬Ιουλίου‭) ‬το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε την Κω στις 21 Ιουλίου, η λειτουργία του μουσείου είχε διακοπεί προσωρινά, ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος του κτιρίου και των εκθεμάτων.

Το‭ ‬υπουργείο‭ ‬Πολιτισμού‭ ‬και‭ ‬Αθλητισμού ‬ενημερώνει ‬ότι‭ ‬τρεις‭ ‬ακέφαλοι μαρμάρινοι κορμοί, σε σύνολο 871 εκθεμάτων, οι οποίοι είχαν υποστεί απολεπίσεις και θραύσεις κυρίως στις γύψινες συμπληρώσεις τους και μικρός αριθμός πήλινων αγγείων ‬και‭ γυάλινων‭‭ ‬σκευών‭ που‭ ‬‬έχουν ‬υποστεί‭ ‬‬βλάβες,‭ απομακρύνθηκαν προκειμένου‭ ‬να‭ ‬‬συντηρηθούν‭ ‬πριν‭ ‬την‭ ‬επανατοποθέτησή‭ ‬τους.‭ ‬Επιπλέον, απομακρύνθηκαν‭ ‬ένα‭ ‬‬μαρμάρινο‭ ‬‬αγαλμάτιο‭ ‬και‭ ‬μία‭ ‬‬κεφαλή,‭‭ ‬για‭ ‬‬βελτίωση‭ ‬της στήριξής τους.

Ανοικτό από αύριο θα είναι το ισόγειο του μουσείου, ενώ τις προσεχείς ημέρες προβλέπεται να επαναλειτουργήσει και ο όροφος.‭ ‬

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή