Δεκάδες πυροσβέστες στην κατάσβεση πυρκαγιάς στα Καλύβια

Δεκάδες πυροσβέστες στην κατάσβεση πυρκαγιάς στα Καλύβια

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά, που ξέσπασε χθες το απόγευμα στα Καλύβια Θορικού, έδιναν μέχρι αργά χθες το βράδυ δεκάδες πυροσβέστες, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντές. Η βασική μέριμνα εστιάστηκε στο να μην πλησιάσουν οι φλόγες στις κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρονής, το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν δύσκολο να ελεγχθεί λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων αλλά και των πολλαπλών εστιών πέριξ του λόφου που βρίσκεται μεταξύ Καλυβίων και Σαρωνίδας. Βοσκοί που βρίσκονταν στην περιοχή ενημερώθηκαν να εκκενώσουν τους στάβλους τους και να μεταφέρουν τα ζώα για προληπτικούς λόγους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 μ.μ. και, λόγω των ισχυρών ανέμων έντασης μεταξύ 6 και 7 μποφόρ, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καίγοντας δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Τις νυχτερινές ώρες δύο ήταν τα μέτωπα της πυρκαγιάς: ένα κοντά στη Σαρωνίδα και ένα δεύτερο, ανατολικότερα, σε δύσβατη ορεινή περιοχή. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα, ενώ την επιχείρηση συνέδραμαν επιπλέον 24 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντικών ομάδων. Μέχρι τις 9 μ.μ. ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν έξι ελικόπτερα. Παρότι στην περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και κατά μήκος της διαδρομής που διήνυσε υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί, μέχρι αργά χθες δεν είχαν αναφερθεί ζημιές. Ωστόσο η Πυροσβεστική και οι δήμαρχοι των περιοχών βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Ηδη τα πυκνά σύννεφα καπνού χθες προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία στους παραθεριστές που καλούσαν επίμονα στις τοπικές αρχές. «Συμβουλεύουμε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η μετακίνηση με ιδιωτικά οχήματα εμποδίζει το έργο της κατάσβεσης», τόνισε ο κ. Σωφρονής.

Πάντως και σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός στην Περιφέρεια Αττικής, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο, στις Κυκλάδες, στη Στερεά Ελλάδα (Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα), στην Πελοπόννησο (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία), στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία) και στη Σαμοθράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή