Τηλεοπτικό σποτ για τα κομπλιμέντα που ξεπερνούν τα όρια

Τηλεοπτικό σποτ για τα κομπλιμέντα που ξεπερνούν τα όρια

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αδιάκριτο βλέμμα από το απέναντι γραφείο που «διαγράφει» τη σιλουέτα σας κάθε φορά που περπατάτε στον διάδρομο. Ενας συναδελφικός εναγκαλισμός που γίνεται μήνα με τον μήνα και πιο «στενός». Ενας καθημερινός σχολιασμός για την γκαρνταρόμπα σας. Μια επίμονη πρόσκληση για ποτό μετά τη δουλειά. Κλεισίματα ματιών, χτυπήματα ώμου ή ακόμα και «ξώφαλτσα» φιλιά. Τυπικές σκηνές της καθημερινής ζωής –και δη της εργασιακής– που δημιουργούν αμηχανία, άγχος ή ακόμα και αίσθημα κατωτερότητας σε χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο. Πόσες, όμως, έχουν το σθένος να το συζητήσουν με έναν ειδικό ή να το καταγγείλουν; Το όριο μεταξύ του κoμπλιμέντου και της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι δυσδιάκριτο, με συνέπεια οι περισσότερες γυναίκες να διστάζουν να καταγγείλουν παρόμοιες συμπεριφορές, υπό τον φόβο ότι θα κακοχαρακτηριστούν ως «υπερβολικές», «υστερικές», ακόμα και ως «κομπλεξικές» ή «ανέραστες»… «Εχω προσπαθήσει ευγενικά να το “κόψω”, αλλά δυστυχώς δεν έπιασε», μεταφέρει στην «Κ» 27χρονη ιδιωτική υπάλληλος, «θα προχωρούσα ακολουθώντας τη θεσμική οδό, αλλά πρόκειται για τον προϊστάμενό μου, τον άνθρωπο που ορίζει την εξέλιξή μου».

Εχοντας υπ’ όψιν, ωστόσο, τη συχνότητα του φαινομένου και τις αναστολές των γυναικών, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, που μέσω των δομών της προσφέρει ούτως ή άλλως ψυχολογική και νομική συμβουλευτική, ετοιμάζει ένα τηλεοπτικό σποτ με στόχο να διευκρινίσει ποιες συμπεριφορές αποτελούν σεξουαλική παρενόχληση και να ευαισθητοποιήσει γυναίκες και άνδρες γύρω από το θέμα. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να «ξορκίσουν» ανάλογα βιώματα, αφού τα σενάρια θα στηριχθούν σε πραγματικές ιστορίες. Η Γενική Γραμματεία τις καλεί να στείλουν ηλεκτρονικά έως την 1η Σεπτεμβρίου τη δική τους ιστορία στο [email protected], εξασφαλίζοντάς τους απόλυτη εχεμύθεια και ανωνυμία. Τέσσερις εκ των ιστοριών θα πάρουν τηλεοπτική μορφή χάρη στη συμβολή της σκηνοθέτιδος Ολγας Μαλέα, της σεναριογράφου Μανίνας Ζουμπουλάκη και της μουσικού Αντριάννας Μπάμπαλη, που θα εργαστούν αφιλοκερδώς. Αντιστοίχως, αφιλοκερδώς θα ενσαρκώσουν τους ρόλους θύτη και θύματος η Μαρία Σολωμού, η Ναταλία Δραγούμη, ο Ακύλλας Καραζήσης, ο Γιώργος Καραμίχος, ο Στέλιος Μάινας κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή