Μάχες πυροσβεστών σε 4 μέτωπα

Μάχες πυροσβεστών σε 4 μέτωπα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα έδιναν μέχρι αργά χθες το βράδυ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πυρκαγιές μαίνονταν στις περιοχές Αγίων Αναργύρων Σπετσών, Σωληναρίου Μεσσηνίας, καθώς και στην Αμαλιάδα, ενώ δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές παρέμεναν σε επιφυλακή σε Καλύβια και Ανάβυσσο για τον κίνδυνο οι φωτιές που εκδηλώθηκαν μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας και της Τρίτης, αντίστοιχα να αναζωπυρωθούν.

Περισσότερο «προβληματική» περιγραφόταν χθες η κατάσταση στις Σπέτσες. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 12.15 μ.μ. σε πευκοδάσος κοντά στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Στην περιοχή μάλιστα υπήρχαν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο δήμαρχος του νησιού, Παναγιώτης Λυράκης, υπογράμμισε ότι οι φλόγες πέρασαν μέσα από εξοχικές κατοικίες, οι οποίες πάντως δεν υπέστησαν ζημιές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 13 άτομα από τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ τις απογευματινές ώρες, αποφασίστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma ακόμη ένα πεζοπόρο τμήμα από την Αττική. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Αργά χθες το βράδυ, πάντως, η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Στη Μεσσηνία αντίστοιχα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι στη θέση «Σωληνάρι». Ξέσπασε σε δύσβατη δασική περιοχή, μακριά πάντως από οικισμούς και κατοικίες. Τριάντα πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία πεζοπόρο ομάδα προσπαθούσαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στην επιχείρηση κατάσβεσης μετείχαν ακόμη δύο αεροσκάφη Canadair και δύο πεζεντέλ (PZL).

Στην Αμαλιάδα, τέλος, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4.20 μ.μ. σε αγροτοδασική περιοχή με πεύκα και ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι φλόγες δεν απειλούσαν άμεσα κατοικίες. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών (30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο) συνέδραμαν εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι φωτιές σε Καλύβια (εκδηλώθηκε τη Δευτέρα) και Ανάβυσσο (εκδηλώθηκε την Τρίτη) ήταν χθες το βράδυ σε ύφεση, ωστόσο στην περιοχή παρέμενε μεγάλος αριθμός πυροσβεστών για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης τόνισε ότι η φωτιά στα Καλύβια έκαψε 10.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και καλλιεργειών. Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κανένα από τα πολλά σπίτια που υπήρχαν διάσπαρτα εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς δεν υπέστη καταστροφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή