Πενήντα τέσσερις δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Πενήντα τέσσερις δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ υψηλός είναι, σήμερα, ο κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, καθώς και τη Σκύρο, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, οι οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές, η κατάσταση έχει ως εξής:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση προχθές το απόγευμα, στην περιοχή Καλύβια Θορικού Αττικής είναι οριοθετημένη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 20 ατόμων, 2 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής και 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου.

Οριοθετημένη είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Αγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου Αττικής, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες μέσα στην περίμετρο της καμένης έκτασης, είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 49 ατόμων, 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 3 υδροφόρες από την Περιφέρεια, 4 εθελοντές και 2 ειδικά μηχανήματα.

Σε ύφεση είναι πλέον και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, προχθές το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκορίζι Μεσσηνίας, ενώ στο σημείο επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Επίσης, σε ύφεση είναι και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στο Σουλινάρι Μεσσηνίας και στο Αδάμιο Αργολίδας. Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μεσσηνία επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην Αργολίδα 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, καθώς και τη Σκύρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή