Παραδίδεται αύριο το τελευταίο τμήμα της Ιονίας Οδού από Πέρδικα μέχρι Εγνατία

Παραδίδεται αύριο το τελευταίο τμήμα της Ιονίας Οδού από Πέρδικα μέχρι Εγνατία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράδοση του τμήματος της Ιόνιας Οδού από Πέρδικα μέχρι την Εγνατία στην κυκλοφορία, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, 14 περίπου χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται, ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει Αθήνα – Ιωάννινα σε 3,5 ώρες.

Το τμήμα Πέρδικα-Ιωάννινα θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α., όπως το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, 2 Ανισόπεδους Κόμβους, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς, τη Γέφυρα του Κρυβοφού, 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς.  

Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο  μισό.

Η εκδήλωση για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος θα γίνει στην είσοδο της σήραγγας Αμπελιάς στο ρεύμα προς Ιωάννινα, στις 13:00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή