Γεωργίου στους FT: Τήρησα τις αρχές της επαγγελματικής ανεξαρτησίας

Γεωργίου στους FT: Τήρησα τις αρχές της επαγγελματικής ανεξαρτησίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δήλωση του στους Financial Times, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, υπερασπίζεται των ενεργειών του λέγοντας πως ενήργησε βάσει του κώδικα της ΕΕ.

«Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας στατιστικής αρχής» επισημαίνει ο κ. Γεωργίου, ο οποίος καταδικάστηκε την Τρίτη σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για το ότι δεν ενημέρωσε το ΔΣ της αρχής για την αποστολή στη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2010.

Ο κ. Γεωργίου ο οποίος θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της ποινής, αναφέρει ακόμα ότι καταδικάστηκε για την τήρηση «της αρχής της επαγγελματικής ανεξαρτησίας όπως απαιτείται από την ΕΕ και από το ελληνικό δίκαιο. Στην Ευρώπη δε θέτουμε στατιστικά αποτελέσματα σε ψηφοφορία (από το ΔΣ)».

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα, που έχει παρακολουθήσει την υπόθεση, σχολιάζοντας της απόφαση αναφέρει πως ο κ. Γεωργίου καταδικάστηκε παρά το γεγονός ότι ενήργησε σύμφωνα με τον κώδικα της ΕΕ για τις πρακτικές των επικεφαλής των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών.

Την περασμένη Τρίτη η Κομισιόν παρενέβη εκ νέου για την υπόθεση εκφράζοντας δυσαρέσκεια για την απόφαση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή