Μεγάλη ποσότητα νεκρών ψαριών εντοπίστηκε σε παραλία στη Λάρισα

Μεγάλη ποσότητα νεκρών ψαριών εντοπίστηκε σε παραλία στη Λάρισα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ποσότητα νεκρών ψαριών εντοπίστηκε από ερασιτέχνες ψαράδες τη Δευτέρα σε παραλία της Κουλούρας του δήμου Τεμπών στη Λάρισα, προκαλώντας την ανησυχία τόσο στους ίδιους όσο και στο Λιμενικό Σώμα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου, Γεώργιος Νάτσης, ανέφερε πως τα νεκρά ψάρια είναι πολύ μικρά τονάκια, σημειώνοντας πως κατά πάσα πιθανότητα το φαινόμενο οφείλεται σε υπεραλίευση από μεγάλα σκάφη ή σκάφος.

Όπως εξήγησε ο κ. Νάτσης, μάλλον κάποια αλιευτικά σκάφη, είτε λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει για την αλίευση τόσο μικρών ψαριών είτε λόγω αδυναμίας στην αποθήκευση, κράτησαν στα μεγάλα τους δίχτυα τα ψάρια με αποτέλεσμα να «σκάσουν».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων, απέκλισε την πιθανότητα να έχουν μολυνθεί τα ψάρια από κάποια αρρώστια, τονίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως αν κάτι τέτοιο συνέβαινε δεν θα εντοπίζονταν μόνο νεκρά τονάκια, αλλά και ψάρια άλλου είδους.

«Εκφράσαμε τον αποτροπιασμό μας γι΄αυτό το φαινόμενο και ενημερώσαμε τον δήμο αλλά και το λιμεναρχείο» σημείωσε ο κ. Νάτσης και πρόσθεσε: «Τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν πολλά κατά καιρούς. Όταν τα ρεύματα έρχονται προς την στεριά της Λάρισας, βγαίνουν τα ψάρια προς εμάς. Όταν τα ρεύματα πηγαίνουν προς την Χαλκιδική, τότε ξεβράζονται στην Χαλκιδική. Όταν όμως τα ρεύματα πάνε νότια, τότε τα ψάρια χάνονται στο Αιγαίο Πέλαγος και δεν τα βρίσκει κανείς».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νάτσης εξέφρασε την πεποίθησή του, πως η αλίευση των ψαριών γίνεται στα μισά περίπου του Θερμαϊκού κόλπου, όπου το μέγιστο βάθος είναι περίπου 90 μέτρα, σημειώνοντας πως η περιοχή λούζεται από τα νερά των ποταμών (Αξιός, Λουδίας Γαλλικός, Πηνειός και Αλιάκμονας) με αποτέλεσμα οι συνθήκες να είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη πολλών ειδών ψαριών.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Κάτω Ολύμπου, επεσήμανε πως χρειάζεται να ενταθεί ο έλεγχος από το λιμενικό σώμα, ενώ σημείωσε πως για να αντιμετωπιστούν συνολικά τέτοια φαινόμενα, καλό θα είναι να απαγορευτεί το ψάρεμα στον Θερμαϊκό κόλπο από τα μεγάλα αλιευτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT