Εγκρίθηκε η τοποθέτηση των Λεοντή και Θαλασσινού στο Δ.Σ. της ΕΡΤ

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση των Λεοντή και Θαλασσινού στο Δ.Σ. της ΕΡΤ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η εισήγηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, για την τοποθέτηση του Χρήστου Λεοντή και Γιώργου Θαλασσινού στο Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Κατά τη διαδικασία ακρόασης των προτεινόμενων, ο κ. Θαλασσινός δεσμεύτηκε πως «δεν θα υπάρξει αντίφαση μεταξύ ποιότητας και εμπορικότητας του τηλεοπτικού προγράμματος», ενώ τάχθηκε υπέρ ενός κράματος μοντέρνου και παραδοσιακού ελληνικού προγράμματος, το οποίο θα προσφέρει δουλειές σε χιλιάδες νέους παραγωγούς, μουσικούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

«Να κάνουμε μοντέρνο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα με τη δουλειά χιλιάδων νέων στις μουσικές σκηνές, στα θέατρα και αλλού» τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Θέλουμε να δώσουμε δουλειά σε Έλληνες παραγωγούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, παράγωγους» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δυνατότητα να κάνουμε εσωτερικές παραγωγές γιατί δεν έχουμε κόσμο». «Δεν γίνεται να έχεις μόνο εξωτερικές παραγωγές και καθόλου εσωτερικές» κατέληξε ο κ. Θαλασσινός.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεοντής, υποστήριξε ότι «ήρθα για να βοηθήσω, δεν ήρθα εδώ ως άπραγος». «Αν δω ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω, μόνος μου θα σας πω "γεια"» συμπλήρωσε.

«Μου κάνει εντύπωση ότι στα 77 μου χρόνια μού δίνεται η ευκαιρία να συμβάλω στην επίσημη πολιτεία. Επειδή έχω γράψει πολύ θέατρο έχω μια άποψη, μια γνώση του χώρου. Υπάρχει καταπληκτική νεοελληνική λογοτεχνία απ' όπου θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικές σειρές» ανέφερε, επίσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να εισηγείται δύο ανθρώπους αναγνωρισμένους και με μεγάλη εμπειρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή