Ανοικτός από αύριο και ο όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κω

Ανοικτός από αύριο και ο όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κω

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από αύριο, Σάββατο 5 Αυγούστου, θα είναι επισκέψιμος για το κοινό και ο όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κω» ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμπληρώνοντας ότι «συνεχίζεται η συντήρηση ορισμένων από τα εκθέματα που χρειάστηκε να απομακρυνθούν, προκειμένου να επανατοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις τους».

Το υπουργείο υπενθυμίζει «ότι το Μουσείο, το οποίο είχε κλείσει προσωρινά για έλεγχο του κτιρίου και των εκθεμάτων μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου, επαναλειτούργησε μία εβδομάδα μετά, το Σάββατο 29 Ιουλίου, ανοίγοντας τις αίθουσες του ισογείου».

Επίσης, ενημερώνει ότι «μέσω των υπηρεσιών του παρακολουθεί την εφαρμογή των σωστικών μέτρων για τη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας των μνημείων, αλλά και προετοιμάζεται για τη λήψη και άλλων απαραίτητων μέτρων, ώστε σύντομα να επανέλθουν στην προτέρα κατάστασή τους».

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, «έχουν τοποθετηθεί περισχοινίσεις και προστατευτικά πλέγματα στον Δυτικό Αρχαιολογικό Χώρο (περιοχή Ξυστού, περιοχή βόρεια Βεσπασιανών, περιοχή Οικίας της Ευρώπης)», «λήφθηκαν πρώτα μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης στην πύλη του Φόρου, το Κάστρο Νεραντζιάς και τον Δυτικό Αρχαιολογικό Χώρο», ενώ ξεκίνησε «η εφαρμογή μέτρων υποστήριξης και αντιστήριξης στις μεσαιωνικές οχυρώσεις της οδού Ιπποκράτους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT