Οι αδειούχοι του Αυγούστου κατακλύζουν και σήμερα τα μεγαλύτερα λιμάνια

Οι αδειούχοι του Αυγούστου κατακλύζουν και σήμερα τα μεγαλύτερα λιμάνια

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας.

Για σήμερα Σάββατο έχουν προγραμματισθεί 24 δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά και για αύριο Κυριακή 23. Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν 16 δρομολόγια από τη Ραφήνα και από το Λαύριο επτά σήμερα και τέσσερα αύριο.

Τα κατά τόπους λιμεναρχεία καλούν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως στο λιμάνι του Πειραιά, όπου περιμετρικά του λιμανιού είναι σε εξέλιξη έργα του μετρό και του τραμ.

Χθες, Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν με συνολικά 26 δρομολόγια πλοίων 33.173 επιβάτες, 5.942 Ι.Χ. οχήματα, 702 φορτηγά και 1.131 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 40 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 8.620 επιβάτες, 913 Ι.Χ. οχήματα, 34 φορτηγά και 439 δίκυκλα.

Επίσης, χθες από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 8.857 επιβάτες, 1.829 Ι.Χ. οχήματα, 109 φορτηγά και 294 δίκυκλα. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν επτά δρομολόγια πλοίων ενώ αναχώρησαν 2.617 επιβάτες, 682 Ι.Χ. οχήματα, 21 φορτηγά και 82 δίκυκλα.

Σύμφωνα με ναυτιλιακούς πράκτορες τα περισσότερα πλοία για τα νησιά των Κυκλάδων παρουσιάζουν πληρότητα στο 90%.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή