Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Ηλεία και Μεσσηνία

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Ηλεία και Μεσσηνία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας βρισκόταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Βολίμες Ζακύνθου. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην περιοχή Καστάνια Μεσσήνης, στη Μεσσηνία και στην περιοχή Αχλαδινή της Ηλείας. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στις Βολίμες Ζακύνθου επιχειρούν 17  πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη τύπου «πετζετέλ».

Αναλυτικότερα, γαι την φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καστάνια Μεσσήνης, στη Μεσσηνία επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, με έξι άτομα, ενώ η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ. Στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν από αέρος, ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ» και τρία ακόμη, τύπου «πετζετέλ».

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση, στην περιοχή Αχλαδινή της Ηλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες, με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα.

Επίσης, από αέρος σημειώθηκαν ρίψεις νερού από ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, τύπου «Καναντέρ και τέσσερα ακόμη, τύπου «Πετζετέλ». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο, μακριά από το δρυόδασος της Φολόης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή