Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στα Κύθηρα

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στα Κύθηρα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριοθετημένη περιμετρικά, χωρίς ενεργό μέτωπο και με μικρές μόνο εστίες μέσα στην καμένη έκταση, παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στα Κύθηρα και, εκτός των άλλων, έχει αποτελέσει και πεδίο σφοδρής σύγκρουσης σε πολιτικό επίπεδο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Εν τω μεταξύ, έσβησε πλέον η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς χθες το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Πλατάνι, στα Λιμενάρια Θάσου, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στις περιοχές Αχλαδινή Ηλείας, Καστάνια Μεσσηνίας και Βολίμες Ζακύνθου.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας και για τα νησιά Ψαρά, Λέσβος και Χίος. Παράλληλα, υψηλός (δείκτης 3) είναι για τους νομούς Εβρου, Ροδόπης, Κομοτηνής, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Κυκλάδων και για τα νησιά Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Σποράδες, Σκύρος, Ικαρία, Σάμος και Κύθηρα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή