Σε λάθος στόχο η πρόσφατη επίθεση του «Ρουβίκωνα»

Σε λάθος στόχο η πρόσφατη επίθεση του «Ρουβίκωνα»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λάθος στην επιλογή στόχου έκαναν το περασμένο Σάββατο τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Ενώ πρόθεσή τους ήταν να επιτεθούν στα γραφεία της εταιρείας Siemens στο Μαρούσι, τελικά πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία τριών άλλων εταιρειών, όχι όμως και της Siemens που –προ τριετίας– μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο, του ίδιου, πάντως, κτιριακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, νωρίς το πρωί της Κυριακής μια ομάδα ατόμων πέταξε περίπου 20 μπουκάλια με μαύρη και κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Αγησιλάου 6-8 στο Μαρούσι. Προκλήθηκαν μικρές φθορές (ραγίσματα) στα τζάμια των γραφείων. Αργότερα την ίδια ημέρα, κατά την προσφιλή τακτική τους, τα μέλη της αναρχικής ομάδας ανήρτησαν στο Athens Indymedia σύντομο κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση. Ωστόσο, αργότερα το κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, που έκανε αυτοψία στον χώρο, διαπίστωσε ότι το «ντου» είχε γίνει σε λάθος στόχο: το ισόγειο του κτιρίου επί της οδού Αγησιλάου είναι κενό, στον πρώτο όροφο στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας NOKIA, στον δεύτερο μιας φαρμακευτικής και στον τρίτο κάποιο παράρτημα του ΟΤΕ. H Siemens, αντίθετα, μετέφερε προ τριετίας τα γραφεία της σε άλλο σημείο του ίδιου πάντως κτιριακού συγκροτήματος και η είσοδος των γραφείων της εταιρείας βρίσκεται στη διαμετρικά αντίθετη πλευρά του συγκροτήματος.

Το περιστατικό, πάντως, αποτέλεσε συνέχεια ανάλογων «παρεμβάσεων» της αναρχικής ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες. Την περασμένη Πέμπτη, μέλη της συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λυκαβηττό, ενώ είχαν προηγηθεί η «εισβολή» στο προαύλιο της Βουλής και η επίθεση στο δημαρχείο Ζωγράφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή