Δημοσκόπηση για ανεργία, «υπεύθυνες οι κυβερνήσεις»

Δημοσκόπηση για ανεργία, «υπεύθυνες οι κυβερνήσεις»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συνεργαστεί με τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και να στηρίξει την επιχειρηματικότητα οφείλει το κράτος σύμφωνα με έρευνα – δημοσκόπηση για την ανεργία, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη. Την ίδια στιγμή, μόλις ένα 0,6% έκρινε ως ιδανική λύση την πρόσληψη ανέργων στο Δημόσιο, ενώ την ενίσχυση των ανέργων με επιδόματα μέχρι την εύρεση εργασίας πρότεινε το 13,1% των ερωτηθέντων. Την ανάγκη συνεργασίας του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα για τον περιορισμό της ανεργίας επισήμανε το 45,8% των ερωτηθέντων, ενώ την κρατική στήριξη ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση οι άνεργοι επέλεξε ως την καλύτερη λύση το 29,5% του δείγματος.

Υπεύθυνες για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας θεωρεί το 61,4% τις πολιτικές των κυβερνήσεων, ενώ το 21,1% προσθέτει στους υπαίτιους και την Ε.Ε. Στις πολυεθνικές επιχειρήσεις και στον ανταγωνισμό της αγοράς αποδίδουν την κύρια ευθύνη το 10% και το 2,6% του δείγματος αντίστοιχα.

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (74,9%) διατύπωσε την άποψη ότι το επίδομα ανεργίας ανακουφίζει προσωρινά τους ανέργους χωρίς να δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα. Το 15,6% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι τα επιδόματα δε δίνουν κίνητρα στους ανέργους για απασχόληση, ενώ μόλις το 7,8% υποστήριξε ότι δεν βοηθούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η παγκρήτια έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1 και 5 Ιουνίου 2017 υπό την εποπτεία του Γ. Ματαλλιωτάκη, διδάκτορα στην ανάλυση δεδομένων, και του Κ. Ζοπουνίδη, καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή