Συνάντηση δικηγόρων με ΑΑΔΕ για φορολογικά θέματα

Συνάντηση δικηγόρων με ΑΑΔΕ για φορολογικά θέματα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φορολογικά θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους τέθηκαν σήμερα κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γεώργιο Πιτσιλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ, κατά τη συνάντηση τέθηκαν επίκαιρα ζητήματα φορολογίας των δικηγόρων, όπως είναι:

1. Αποσαφήνιση και εξειδίκευση των περιπτώσεων, που αναγνωρίζονται ως εκπιπτόμενες επαγγελματικές δαπάνες για τους δικηγόρους.

2. Έκδοση φορολογικών στοιχείων κατά την είσπραξη της αμοιβής στις περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών προς φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπου η καταβολή των αμοιβών είναι σε αρκετές περιπτώσεις ιδιαιτέρως χρονοβόρα, χωρίς τούτο να οφείλεται σε υπαιτιότητα του δικηγόρου.

3. Έκδοση φορολογικών στοιχείων επί εργολαβικής αμοιβής, ιδίως σε περιπτώσεις ανέφικτης ή καθυστερημένης είσπραξης.

4. Λογιστικός χειρισμός της είσπραξης προκαταβολής και έκδοση παραστατικών σε μεταγενέστερο χρόνο.

5. Λογιστική απεικόνιση των εισπραττόμενων ποσών, που αφορούν σε έξοδα ή πληρωμές για λογαριασμό του εντολέως, και διαχωρισμός από την αμοιβή.

6. Ζητήματα που αφορούν τα POS, κατά την διάρκεια της υφιστάμενης εκκρεμοδικίας και υπό το δεδομένο της γνωμοδότησης της ΑΠΔΠΧ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ, ο κ. Πιτσιλής δεσμεύτηκε να εξετάσει τα εν λόγω ζητήματα και τις προτεινόμενες από τον ΔΣΑ λύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή