Πυρκαγιά σε Ιεράπετρα – Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Καμένα Βούρλα και Κορωπί

Πυρκαγιά σε Ιεράπετρα – Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Καμένα Βούρλα και Κορωπί

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο μέτωπο φωτιάς, αυτή τη φορά στους Αρμένους Ρεθύμνου, ξέσπασε αργά το μεσημέρι, έχοντας κάψει μέχρι στιγμής 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Δεν απειλούνται σπίτια και η πυροσβεστική δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή (τρία Πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες) έχει καταφέρει να θέσει τη φωτιά σε μερικό έλεγχο.

Πολύωρη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να ελέγξουν την πυρκαγιά στο Στόμιο Ιεράπετρας, η οποία εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα, έχοντας μέχρι στιγμής κάψει 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 20 στρέμματα καλαμιώνων. Αυτή την ώρα επιχειρούν εννέα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην προσπάθεια συμβάλλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχουν φόβοι για κατοικίες, ενώ ζημιές έχουν υποστεί μικρός αριθμός θερμοκηπίων. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες. 

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας. Οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στα σπίτια δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους, ενώ υπήρξε διακοπή του ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή των Καμ. Βούρλων και του Αγίου Κων/νου. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 7 πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία, τον 'Αγιο Κωνσταντίνο και την Αταλάντη, όπως επίσης και μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου.

Ήδη αυτή τη στιγμή το μέτωπο έχει περιοριστεί και το μεγαλύτερο μέρος της έχει τεθεί υπό έλεγχο και είναι θέμα χρόνου πλέον να υπάρξει πλήρης κατάσβεση καθώς δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές σε σπίτια παρά το γεγονός ότι η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά τους.

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά στη Βύλιζα Κορωπίου, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί σε περιοχή πάνω από τον οικισμό και καίει χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ αποχώρησαν τα τρία ελικόπτερα που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι πριν από λίγη ώρα.

Παραμένουν όμως ισχυρές επίγειες δυνάμεις, καθώς είναι δύσκολο να σβήσουν μια συγκεκριμένη εστία στον λόφο, γιατί δεν μπορούν να πλησιάσουν τα οχήματα. Συνολικά επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και 11 οχήματα των δήμων και της Περιφέρειας και 6 εθελοντικά.

Από χθες το βράδυ μαίνεται και η φωτιά στη Ζάκυνθο, όπου το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε νέα μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται στην περιοχή Κοιλιομένος στη βόρεια πλευρά του νησιού και καίει δασική έκταση.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ αναμένονται και δύο αεροσκάφη PZL από την Κεφαλλονιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή