Σε ετοιμότητα το ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον Βαρνάβα

Σε ετοιμότητα το ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον Βαρνάβα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ δηλώνουν έτοιμες να προχωρήσουν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Βαρνάβα όπου μαίνεται η πυρκαγιά μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Στην περιοχή του Βαρνάβα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της φωτιάς συνεχίζονται, με τα συνεργεία της εταιρείας να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσουν σε αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο, αμέσως μόλις καταστεί δυνατή η πρόσβασή τους στην πληγείσα περιοχή.

Για τις περιοχές της Ζακύνθου, όπου επίσης εκδηλώθηκαν σοβαρές πυρκαγιές, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αποκαταστήσει πλήρως την ηλεκτροδότησή τους από χτες, πλην μεμονωμένων εγκαταστάσεων στις οποίες η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

«Το σύνολο των τεχνικών συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκεται σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να παρέμβει άμεσα στις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο, αμέσως μόλις αυτό καταστεί δυνατό», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Διευκρινίζεται, ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρατηρούνται σε περιοχές όπου έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, οφείλονται αφενός στην επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ κατά πάγια τακτική, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς πλησίον του δικτύου του, προχωρά άμεσα στη διακοπή της ηλεκτροδότησης των σχετικών γραμμών προκειμένου να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια οι ρίψεις νερού από το Πυροσβεστικό Σώμα και αφετέρου στις ζημιές που προκαλούνται στο Δίκτυο από τη φωτιά (πχ κάψιμο στύλων).

Στο μεταξύ από χθες το βράδυ έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή του Καλάμου.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Καλάμου, παρά τον μεγάλο αριθμό καμένων στύλων, αγωγών και μονωτήρων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν άμεσα τις ζημιές στο δίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT