Κέρκυρα: Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται τρεις άνδρες

Κέρκυρα: Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται τρεις άνδρες

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πόρτα της ανακρίτριας Κέρκυρας, αναμένεται να περάσουν την Τρίτη, τρεις Ρομά 25, 30 και 32 ετών αντίστοιχα που κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση.

Οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν με την αυτόφωρο διαδικασία, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κέρκυρας και προσήχθησαν στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατηγορούνται σύμφωνα με τις δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμη Γεωργακόπουλου, για τον εμπρησμό σε αγροτική περιοχή στο λιβάδι Ρόπα, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή δέκα περίπου στρεμμάτων αγροτικής έκτασης και ελαιοδέντρων και την άμεσα επικινδυνότητα δύο εξοχικών κατοικίων και μίας αποθήκης, με τη φωτιά να φτάνει στον προαύλιο χώρο των οικημάτων.

Οι τρεις Ρομά, οδηγήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, από άνδρες του πυροσβεστικού τμήματος Κέρκυρας, στον Εισαγγελέα Κέρκυρας που τους παρέπεμψε στην Ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη.

«Οι συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψαν την φωτιά να τυλίξει στις φλόγες τις κατοικίες, ενώ το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οδηγήθηκε άμεσα στους υπόπτους για εμπρησμό» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή