Πέθανε ο πρόεδρος της Ενωσης Λιμένων Ελλάδας, Γιάννης Κούβαρης

Πέθανε ο πρόεδρος της Ενωσης Λιμένων Ελλάδας, Γιάννης Κούβαρης

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θλίψη του για τον θάνατο του προέδρου της ΕΛΙΜΕ και πρώην προέδρου του ΟΛΠ, Γιάννη Κούβαρη, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, Γιάννης Κούβαρης ξεχώρισε για τη διάθεσή του να ακούει, να κατανοεί και να συνεργάζεται με τους ανθρώπους. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ανθρώπου που πάντα απαντούσε με νηφαλιότητα στις δυσκολίες που συναντούσε κατά την επαγγελματική, αλλά και την πολιτική του διαδρομή στην Αριστερά» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο Γιάννης Κούβαρης διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΙΜΕ τα τελευταία δύο χρόνια, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς στην Ένωση. Είχε αποφοιτήσει από το γερμανικό πανεπιστήμιο Rostock Universität με τον τίτλο του οικονομολόγου-μηχανικού (Diplom Ingenieur Ökonom), με ειδίκευση στις θαλάσσιες μεταφορές και στη διαχείριση λιμένων.

Ήταν επί πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες διαμεταφορών με αντικείμενο, τις εμπορευματικές μεταφορές και τα Logistics, καθώς και στον κατασκευαστικό κλάδο, με κύριο αντικείμενο τις υποδομές Μεταφορών.

Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος στον ΟΑΣ (Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών), αλλά και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.

Μέχρι το θάνατό του ήταν στον ΟΛΠ ΑΕ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ανώτερος σύμβουλος διοίκησης.

Σε σχετική ανακοίνωση, τα μέλη του ΔΣ, πρόεδροι των Οργανισμών Λιμένων ΑΕ, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της ΕΛΙΜΕ, εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του για την οδυνηρή απώλειά τους, ενώ ο ΟΛΠ και η COSCO SHIPPING εξέφρασαν με ανακοίνωση τη βαθύτατη οδύνη τους για την απροσδόκητη απώλεια του Ιωάννη Κούβαρη.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τη θλίψη του για την ξαφνική απώλεια του Γιάννη Κούβαρη, στα 63 του χρόνια, εκφράζει με συλλυπητήριο μήνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Κούβαρης διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του κόμματος. Επίσης ο Γ. Κούβαρης διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, ενώ είχε διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο σύντροφος Γιάννης επιτέλεσε τα καθήκοντά του με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με βαθιά πεποίθηση για τις προοπτικές των ελληνικών λιμανιών σε μια οικονομική ανάπτυξη προσανατολισμένη στις ανάγκες των πολιτών. Ο σύντροφος Γιάννης συνδύαζε τον επαγγελματισμό του με το ήθος και τις αξίες της Αριστεράς σε κάθε βήμα της διαδρομής του. Στην οικογένειά του και τους οικείους του, απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή