Στην αγορά δέκα νέων μηχανών για τις πλοηγίδες προχώρησε το υπ. Ναυτιλίας

Στην αγορά δέκα νέων μηχανών για τις πλοηγίδες προχώρησε το υπ. Ναυτιλίας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη στο υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, την Τετάρτη, η σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης αγοράς δέκα νέων μηχανών για τα σκάφη (πλοηγίδες) της Πλοηγικής Υπηρεσίας του Πειραιά, πολλά εκ των οποίων παραμένουν αχρηστευμένα λόγω σοβαρών βλαβών εδώ και χρόνια.

Προμηθευτής είναι η εταιρεία Motocraft Α.Ε., που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, και κατασκευαστής η αμερικανική Cummins. Οι δύο πρώτες μηχανές ταξιδεύουν ήδη για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Motocraft, και το πρώτο από τα πέντε σκάφη εκτιμάται πως θα είναι «μάχιμο» πολύ γρήγορα.

Οι μηχανές θα έρθουν πλήρως εξοπλισμένες στην Ελλάδα, θα εγκατασταθούν στα σκάφη και η εταιρεία θα εκπαιδεύσει δύο άτομα της Πλοηγικής Υπηρεσίας για τη συντήρησή τους. Το ζήτημα της πλοηγικής υπηρεσίας είναι κρίσιμο για τον Πειραιά, αλλά και για τα άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς η απουσία μέσων και προσωπικού υπονομεύει τις ταχύτητες εξυπηρέτησης των εμπορικών πλοίων αλλά και των κρουαζιερόπλοιων.

Οι εικόνες από το λιμάνι του Πειραιά με τις παροπλισμένες πλοηγίδες που σαπίζουν έξω από το νερό είναι χαρακτηριστικές, επισημαίνουν οι εμπλεκόμενοι. Η αξία των μηχανών είναι της τάξης των 700.000 ευρώ. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του υπουργείου Ναυτιλίας για την προμήθεια και νέων σκαφών της Πλοηγικής Υπηρεσίας ενώ ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες οι εξετάσεις των υποψηφίων για την πλήρωση τεσσάρων κενών θέσεων στην Πλοηγική Υπηρεσία. Επιπλέον, το υπουργείο αναμένεται να νομοθετήσει –έχει ήδη περάσει το νομοσχέδιο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους– και 46 νέες θέσεις στην Πλοηγική Υπηρεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή