Παρέμβαση ΚΕΔΕ στην εκμίσθωση παραλίας στη Μύκονο από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας

Παρέμβαση ΚΕΔΕ στην εκμίσθωση παραλίας στη Μύκονο από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να δοθεί στους δήμους η αποκλειστική αρμοδιότητα της διαχείρισης των παραλιών, ζητεί με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Απαντώντας σε δηλώσεις της γγ Δημόσιας Περιουσίας, Θεοπίστης Πέρκα, για το ζήτημα του τιμήματος της εκμίσθωσης της χρήσης παραλίας στη Μύκονο σε γνωστή επιχείρηση, η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι αποτελεί πάγιο αίτημά της η ανάληψη της διαχείρισης των παραλιών από τους δήμους τονίζοντας ότι συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική τους.

«Δεν μπορεί το Κεντρικό Κράτος και οι γραφειοκράτες του, να αποφασίζουν από τα γραφεία τους στην Αθήνα για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών ερήμην τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΕΔΕ και προσθέτει:

«Ο καθορισμός του ανταλλάγματος της συγκεκριμένης παραλίας της Μυκόνου στη γνωστή επιχείρηση, από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη διαχρονική ανικανότητα του Κεντρικού Κράτους, να διασφαλίσει τα έσοδα του δημοσίου». Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, «το χαμηλό τίμημα που δίνεται προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και δεν πείθουν κανέναν οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε η κα Πέρκα γι αυτό».

Ακόμη η Ένωση επικρίνει τη γγ Δημόσιας Περιουσίας, γιατί δεν έχει καλέσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχει στη σχετική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που -όπως δήλωσε- η ίδια έχει συστήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή