Νέες πυρκαγιές σε Ηλεία και Κρήτη

Νέες πυρκαγιές σε Ηλεία και Κρήτη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλο ένα δύσκολο μέτωπο μετά από αυτό της Ζακύνθου καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Γεράκι της Ηλείας. Η  πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση το μεσημέρι της Δευτέρα και μαινόνταν μέχρι τις 8.00 το βράδυ οπότε αποχώρησαν τα πέντε αεροσκάφη Πεζεντέλ που επιχειρούσαν ενώ η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μια πυροσβέστης, η οποία συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Γεράκι Ηλείας, τραυματίστηκε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή κοντά στο Περιστέρι Αμαλιάδας, στο Νομό Ηλείας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα 35 άνδρες και δύο πεζοπόρα τμήμα επιχειρούν για την κατάσβεσή της. Στις προσπάθειες συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 23 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Πυρκαγιά και στην Κρήτη

Σε ύφεση τέθηκε γύρω στις 20:00 η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτική τοποθεσία κοντά στη Μονή Αγκαράθου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας σύμφωνα με τοπικά μέσα. Στο σημείο, ωστόσο, παραμένει δύναμη της πυροσβεστικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι όποιες αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το cretapost.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:30, ενώ στο σημειο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, παρότι η συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοικές, το μοναστήρι που βρίσκεται κοντά στην εστία της φωτιάς δεν απειλήθηκε. 

Πηγή: cretapost.gr, ΑΠΕ. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή