Καλύτερη εικόνα στη Ζάκυνθο παρά τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων

Καλύτερη εικόνα στη Ζάκυνθο παρά τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, καθώς δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, όπως ενημερώνει σε σχετική της ανακοίνωση η Πυροσβεστική.

Ωστόσο, ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί, γι’ αυτό και όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή, σε πλήρη ανάπτυξη.. 

Συνολικά στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις ικανός αριθμός εναερίων μέσων.

H κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η πυρκαγιά έχει πολύ μεγάλη έκταση και περίμετρο.

Να σημειωθεί ότι στις 15:45 σήμερα, στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς σε δασική έκταση η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 18 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Νωρίτερα, υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο είναι οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, με πιθανότερη εκδοχή να θέλουν κάποιοι να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή