Ανήλικοι πίσω από κλοπές και εμπρησμούς σε σχολεία

Ανήλικοι πίσω από κλοπές και εμπρησμούς σε σχολεία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμορία ανηλίκων κρυβόταν πίσω από πρόσφατες κλοπές και βανδαλισμούς στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης. Δύο από τα μέλη της, ηλικίας μόλις 13 και 14 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Φέρονται να είχαν βάλει φωτιά στο προαύλιο του σχολείου και χθες το πρωί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για φθορές και εμπρησμό. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και οι δύο 13χρονοι, που σημειωτέον είναι μαθητές σχολείων της Ηλιούπολης, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από 10 έως 20 Ιουλίου

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο ανήλικοι, μαζί με έξι ακόμα εφήβους, εμπλέκονται σε πέντε υποθέσεις κλοπών από το 1ο ΕΠΑΛ και το 5ο Γυμνάσιο της Ηλιούπολης. Οι περισσότερες απ’ αυτές καταγράφηκαν το διάστημα μεταξύ 10 και 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι ανήλικοι έσπαγαν τις πόρτες των σχολείων και αφαιρούσαν από τις αίθουσες διδασκαλίας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτζέκτορες και άλλα αντικείμενα.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεση εντοπίστηκαν και έδωσαν κατάθεση στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ηλιούπολης. Μάλιστα, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα και παρέδωσαν το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων. Αλλοι δύο ύποπτοι αναζητούνται.

Ως τα πλέον δραστήρια μέλη της σπείρας των ανηλίκων περιγράφονται ένας 13χρονος Ελληνας και ένας συνομήλικός του, υπήκοος Αλβανίας. Ολοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη και εις βάρος των γονιών τους για την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή