Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Ελληνα διακινητή μεταναστών ύστερα από καταδίωξη

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Ελληνα διακινητή μεταναστών ύστερα από καταδίωξη

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνας διακινητής συνελήφθη ύστερα από αστυνομική καταδίωξη, διότι μετέφερε με φορτηγό 25 μετανάστες, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικους. Πρόκειται για 39χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά και προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αντίσταση και απείθεια.

Αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι το φορτηγό στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ανάληψης. Όταν έκαναν σήμα στον 39χρονο οδηγό να σταματήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα, προσπαθώντας να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν οι μετανάστες, που όπως διαπιστώθηκε είναι υπήκοοι Συρίας, Ιράκ και Παλαιστίνης, ενώ στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Από τις καταθέσεις τους προέκυψε ότι είχαν εισέλθει στην Ελλάδα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και πλήρωσαν 1.900 ευρώ ο καθένας, για να ταξιδέψουν αρχικά στη Θεσσαλονίκη, κι από εκεί σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή