700 κιλά χασίς σε ξύλινο σκάφος, στη Νίσυρο

700 κιλά χασίς σε ξύλινο σκάφος, στη Νίσυρο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 700 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν χθες το πρωί στους εσωτερικούς χώρους ενός ξύλινου τουριστικού σκάφους υπό σημαία Τουρκίας στη Νίσυρο. Ολα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, όταν το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του συγκεκριμένου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Νισύρου, με τρεις αλλοδαπούς επιβάτες.

Το ξύλινο σκάφος εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο «Shirvan», σημαίας Μάλτας, και λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του στο Μανδράκι Νισύρου, όπου κατέπλευσαν στις 7 το πρωί της Παρασκευής.

Στη συνέχεια, ύστερα από αξιολόγηση των πρώτων στοιχείων και κατόπιν συνεννόησης με την εισαγγελία της Κω πραγματοποιήθηκε έρευνα στους εσωτερικούς χώρους του σκάφους και εντοπίστηκαν σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες πάνω από 700 κιλά χασίς. Οι τρεις Τούρκοι επιβάτες συνελήφθησαν, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Σε μια παρόμοια υπόθεση, οι άνδρες του Λιμενικού είχαν προ τριών εβδομάδων εντοπίσει μέσα σε μηχανοκίνητο σκάφος ανοικτά των Κυθήρων 1,8 τόνους χασίς. Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 6 το πρωί της 11ης Αυγούστου, ύστερα από πληροφορία που είχε φτάσει στην αρμόδια Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου. Πλωτά του Λιμενικού είχαν ακινητοποιήσει το μήκους 50 ποδών γιοτ και συλλάβει τον Ιταλό καπετάνιο του. Το υπό σημαία Ιταλίας σκάφος είχε ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Νεάπολης όπου και είχε γίνει ενδελεχής έλεγχος στα αμπάρια του. Στις καμπίνες του σκάφους οι άνδρες του Λιμενικού είχαν εντοπίσει συνολικά 84 δέματα που περιείχαν πάνω από 1,8 τόνους χασίς. Ταυτόχρονα, στα Κύθηρα είχε συλληφθεί και ένας υπήκοος Αλβανίας που σχετίζεται με την υπόθεση. Από την έρευνα στη μνήμη του GPS είχε προκύψει ότι το γιοτ είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του από τη Νάπολη με προορισμό την Αλβανία. Εκεί, φόρτωσε τα ναρκωτικά και απέπλευσε με ρότα προς το Αιγαίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή