Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Μακρόν

Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Μακρόν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν στο πλαίσιο των ισχυρών μέτρων ασφαλείας που θα ισχύσουν για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα, την προσεχή Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου. Οι αστυνομικές Αρχές είναι σε συναγερμό, ενώ έχουν εδώ και πολλές ημέρες στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες γαλλικές.

Σημειώνεται ότι σε «κλοιό ασφαλείας» θα τεθούν, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Κολωνάκι, το οποίο πρόκειται να επισκεφθεί ο κ. Μακρόν στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία, ενώ διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν τον Φεβρουάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Εξάρχεια.

Καίριο στον τομέα της ασφάλειας, όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, είναι και το θέμα των μετακινήσεων του κ. Μακρόν. Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο Γάλλος πρόεδρος θα κλείνουν από αρκετή ώρα πριν, ενώ θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των σημείων διέλευσης της αυτοκινητοπομπής από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή