Η προθεσμία για τις εγγραφές στα ΑΕΙ

Η προθεσμία για τις εγγραφές στα ΑΕΙ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κωδικός που τους «ξεκλείδωσε» το μηχανογραφικό δελτίο θα τους δώσει και πρόσβαση στο ΑΕΙ που εισήχθησαν. Από σήμερα έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου οι περίπου 70.000 επιτυχόντες στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ –συνολικά, μαζί με τις στρατιωτικές, αστυνομικές κ.λπ. ο αριθμός ανεβαίνει στις 74.511– θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, θα λειτουργήσει και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς να είναι αναγκαία η κατάθεση δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στη σχολή τους. Οι επιτυχόντες πρέπει να καταθέσουν την αίτησή τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας το ίδιο password που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του μηχανογραφικού δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από σήμερα μετά τις 10 π.μ. Η αίτηση εγγραφής ενέχει χαρακτήρα υπεύθυνης δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Για τις στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστική ακαδημία, τις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού και τις τουριστικές σχολές, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής θα καθοριστούν και θα πραγματοποιηθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή