ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης κατά Τόσκα: Δεν θα τον κρίνουμε εμείς, αλλά η ελληνική κοινωνία

toskasss-antigrafo-2

Στις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα από το βήμα της Βουλής, με τις οποίες έκανε λόγο για την ύπαρξη φαινομένων κομματισμού εντός του Πυροσβεστικού Σώματος, απάντησε ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών πενταετών υποχρέωσης κ. Γεώργιος Οικονομόπουλος.

«Αναμφίβολα είναι εκτός πραγματικότητας. Αφού δεν μπόρεσε να φανεί αντάξιος των περιστάσεων κατηγορεί το έμψυχο υλικό της Πυροσβεστικής που δίνει καθημερινή μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, για να καλύψει τις επιλογές του που δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Οικονομόπουλος ζητώντας πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά όπως αναφέρει το real.gr η δήλωσή του κ. Οικονομόπουλου έχει ως εξής:

«Σε μια στιγμή που η χώρα μας βάλλεται από οικονομικά προβλήματα, από καταστροφικές πυρκαγιές, οι πολίτες βρίσκονται σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Με έκπληξη ακούσαμε τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή, κυρίου Τόσκα. Αναμφίβολα είναι εκτός πραγματικότητας. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι δηλώνει κάτι τέτοιο στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι δηλώσεις του θα μπορούσαν να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν τις είχε κάνει την επόμενη μέρα που ανέλαβε Yπουργός, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ήρθε να αλλάξει την παλιά του κομματική εξυπηρέτηση, που ο ίδιος καλά γνωρίζει ότι γινόταν από τον προηγούμενο κομματικό του φορέα, αλλά και αυτόν που εξυπηρετεί τώρα. Αναντίρρητα, δεν μπόρεσε ούτε το ένα, ούτε το άλλο, πόσο μάλλον να εισάγει επιχειρησιακό σχεδιασμό, όπως το εννοεί. Αφού δεν μπόρεσε να φανεί αντάξιος των περιστάσεων, κατηγορεί το έμψυχο υλικό της Πυροσβεστικής, που δίνει καθημερινή μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, για να καλύψει τις επιλογές του που δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Εγκλωβισμένος ο ίδιος μεταξύ παλαιού συστήματος και του καινούργιου, βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Αντί να εξοπλίσει το Πυροσβεστικό Σώμα με Μέσα Ατομικής Προστασίας, στολές κ.τ.λ., ώστε να επιχειρείται με περισσότερη ασφάλεια η αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών, επιρρίπτει ευθύνες στο πυροσβεστικό προσωπικό. Εμείς δεν θα τον κρίνουμε, αλλά θα αφήσουμε την ελληνική κοινωνία να τον κρίνει, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται στο πλευρό τους κατά τη διάρκεια της πύρινης καταστροφής.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες, ώστε να βρεθεί λύση για καλύτερο επιχειρησιακό σχέδιο στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών. Και ζητάμε την άμεση αντικατάσταση όλων όσων υποτιμητικά προσβάλουν με αυτό τον τρόπο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η τακτική μας δεν θέλουμε να μοιάζει με προηγούμενη συνδικαλιστική συμπεριφορά, αλλά με σύνεση, συνέπεια και νέο βηματισμό, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.

Τέλος, για μια ακόμη φορά ζητάμε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κάνει τη μοναδική γενναία κίνησή του, να παραιτηθεί».